Održan 4. studentski kongres pod nazivom “Hrana, ishrana, zdravlje”
U razdoblju od 20. 11. 2019. do 22. 11. 2019. u hotelu ”Ibis Styles” u Sarajevu održan je 4. studentski kongres pod nazivom “Hrana, ishrana, zdravlje” s međunarodnim učešćem u čijoj je organizaciji sudjelovalo nekoliko fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na kongresu su kao aktivni predavači sudjelovale i naše studentice 5. godine – Petra Galić, Sara Šimić, Petra Tomaš i Miljenka Roso koje su prezentirale dva zajednička rada: “Polifenoli u otpadnim tvarima vinske proizvodnje-prilika za kozmetičku industriju” i “Utjecaj konzumiranja mliječnih proizvoda na pojavnost akni”, a radovi su pripremljeni pod mentorstvom mag.pharm. Ivone Tomić. Uz oralne i poster prezentacije, studenti su mogli aktivno sudjelovati postavljajući pitanja i raspravljajući o povezanosti prehrane i zdravlja. Također, događaju su prisustvovali i brojni stručnjaci iz područja biotehnologije, medicine i zdravstva.